Drama u Britaniji: Premijer Boris Džonson primljen u bolnicu

Foto: Tanjug/AP

Premijer Velike Britanije Boris Džonson hospitalizovan je zbog testiranja u bolnici u Londonu, pošto ima problema sa simptomima korona virusa. “Skaj njuz” ističe da će Džonson ostati u bolnici koliko god to bude neophodno, a drugi mediji ističu da će najverovatnije prenoćiti u toj ustanovi.

– Na savet lekara, premijer je večeras primljen u bolnicu kako bi bili obavljeni testovi. Ovo je samo mera opreza, pošto premijer i dalje ima naglašene simptome korona virusa 10 dana od kada mu je ustanovljeno da ima ovaj virus – stoji u saopštenju premijerovog kabineta iz Dauning Strita.

– Premijer se zahvaljuje zdravstvenim radnicima na njihovom neverovatnom radu i apelovao je na građane da nastavi da se pridržava mera koje je propisala vlada i da ostanu kod kuće – dodaje se u objavi za medije.

Džonson je radio iz samoizolacije još od 27. marta kada mu je dijagnostifikovan korona virus, a u četvrtak je rekao da se “oseća bolje”.

Britanski premijer komunicirao je sa javnošću putem video klipova koje je snimao telefonom, a na njima je bilo vidiljivo da se ne oseća dobro. Sekretar za zdravstvo kazao je na konferenciji za medije pre nego što će Džonson biti primljen u bolnicu, da se premijer oseća “OK”.

Another quick update from me on our campaign against #coronavirus.

You are saving lives by staying at home, so I urge you to stick with it this weekend, even if we do have some fine weather.#StayHomeSaveLives pic.twitter.com/4GHmJhxXQ0

— Boris Johnson #StayHomeSaveLives (@BorisJohnson) April 3, 2020

Keri Simonds (31), trudna verenica premijera Džonsona veruje da je pozitivna na korona virus, javljaju britanski mediji.

Simondsova je rekla da je u krevetu već sedam dana sa simptomima opasnog virusa od kojeg je oboleo i njen verenik.

– Već sedam dana sam u krevetu sa svim simptomima korona virusa. Nisam osetila potrebu da budem testirana i nakon sedam dana odmora osećam se jača – napisala je Simondsova.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

(M. Lj.)

IZVOR: Telegraf.rs