Kon: Mi jesmo u ratu, ja sam vojni epidemiolog. Sajam je najbolje rešenje, sve drugo bi bilo greška

Epidemiolog Predrag Kon jasno je na današnjoj konferenciji rekao da je privremena bolnica na Beogradskom Sajmu najbolje rešenje koje je Srbija imala.

Otvoreno kažem pred svima sa punim srcem da je to najbolje rešenje koje je Srbija mogla da donese. Sve drugo bila bi ozbiljna greška. Apsolutno je to sada bolnica koja je sposobna da radi. Ja još uvek nemam informaciju da li je to danas ili je već u toku, ali suština je da ne može bolje – rekao je Kon.

– Svaka ideja da može bolje, bila bi vrlo pogrešna jer bi donela nova zaražavanja. Nismo mi izmislili toplu vodu sa Sajmom, to je nešto što se sprovodi na drugim mestima.

Kako je rekao, ulazimo u dane kada je u drugim zemljama naglo skakao broj obolelih, a onda i broj smrti.

– Nema tu više prenemaganja. Ova vlast zaslužuje svaku pohvalu od strane struke. Nikada nisam u svojoj karijeri doživeo ovoliku podršku struci. Ja sam i vojni epidemiolog. Mi jesmo u ratu, ovo jeste vanredno stanje. Vojna preventiva je ponos ove zemlje. Vojna logistika je napravila ovu bolnicu i stoji iza pripremljenih specijalnih izolatora. Mi bolje nemamo u ovoj zemlji, sve drugo bi bilo greška.

U Republici Srbiji je do 15 časova 29. marta registrovan ukupno 741 potvrđen slučaj COVID 19.  Preminule su još tri osobe, pa je korona virus do sad u Srbiji odneo ukupno 13 života.

Na respiratoru je 55 pacijenata.

U Srbiji je od posledica korona virus preminulo 11 ljudi, dok je izlečeno 42.

Danas je na Beogradski Sajam primljeno prvih 10 pacijenata sa blažom kliničkom slikom koji će se ovde lečiti.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

IZVOR: Telegraf.rs