Najveće fudbalsko žarište korone: Ima 25 obolelih, slepog miša na grbu i akter je biološke bombe

Foto: Tanjug/AP

Španski prvoligaš Valensija trenutno je verovatno jedno od najvećih fudbalskih žarišta korona virusa na svetu, pošto na Mestalji ima čak 25 obolelih od ove bolesti, objavila je Marka.

Ugledni madridski dnevnik piše da su desetorica zaraženih fudbaleri ovog kluba, dok 15 obolelih radi u stručnom štabu ili ostalim klupskim organima velikana španskog fudbala.

Ironično, zaštitini znak Valensije je slepi miš (kao i njihovih komšija iz Levantea), životinja koju u Kini smatraju za jednog od uzročnika epidemije korona virusa.

Valensija je 15. marta objavila da su petorica u klubu pozitivni na korona virus, od toga trojica fudbalera: Ezekijel Garaj, Elijakim Mangala i Hoze Gaja. Ova druga dvojica igrali su prošlog meseca sada već čuveni dvomeč protiv Atalante u osmini finala Lige šampiona.

Prva utakmica odigrana na San Siru u Milanu, opisuje se kao “biološka bomba” od strane gradonačelnika Bergama, jer je stadion bio pun, a većunu je činilo 40.000 stanovnika ovog grada u Lombardiji.

Upravo je Bergamo trenutno jedno od najvećih žarišta korona virusa u Evropi, dok Italija i Španija prednjače po broju žrtava ove bolesti.

Ni Valensija kao klub nije pošteđena ove pošasti, ali se svi nadamo da će ona proći i da će klub sa Mestalje nastaviti da korača stazom uspeha u koju je zakročio pre nego što ga je epidemija desetkovala.

IZVOR: Telegraf.rs