Naš diplomata u Ženevi bio u teškom stanju, lečili ga vodom iz lavora, i to naplatili 7.550 evra

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da je stanje dvojice srpskih diplomata, koji su zaraženi korona virusom, dobro i da nema drugih slušajeva zaraze u svojim redovima.

– Oni su sada dobro. Posle jednog teškog dana, kada je taj drugi diplomata bio u teškom stanju i jedno plućno krilo mu praktično otkazalo, sada je bolje – izjavio je on za tv Prvu.

Međutim, ukazao je na činjenicu da je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije dobilo račun za bolničko lečenje i da on, za četiri dana, iznosi 8.000 švajcarskih franaka (7.552 evra).

Njegov boravak u bolnici nam je naplaćen 8.000 franaka za četiri dana. Temperaturu su mu skidali vodom iz lavora i sunđerom. Eto, da javnost zna kako je na neke zdravstvene sisteme uticala situacija sa koronom – rekao je Dačić i istakao da u diplomatskim krugovima nemamo više zaraženih ovim virusom.

On je dodao i da se o ovome nije previše pričalo kako bi se izbeglo širenje dodatne panike.

Podsetimo, virus korona otkriven je kod dvojice srpskih diplomata iz misije Srbije u Ženevi, pošto su im urađeni testovi usled pojave prvih simptoma.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

IZVOR: Telegraf.rs