Neko pokušava da izazove haos u Srbiji: Informacija da u sredu počinje policijski čas od 24h je laž

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić, Telegraf

Društvenim mrežama, ali i putem aplikacija “Viber”, “WhatsApp” i SMS poruka kruži lažna informacija da od srede u ponoć počinje policijski čas u trajanju od 24 sata na teritoriji naše zemlje u sklopu mera za suzbijanje korona virusa.

U poruci se nalazi i informacija da se pušta u rad sotfver preko koga će građani slati SMS-ove u kojima će tražiti odobrenje da napuste domove, a zatim u odgovoru dobijati dozvolu, te će u slučaju kontrole policiji pokazati tu poruku.

Kako je potvrđeno portalu “Telegraf.rs” reč je o lažnom obaveštenju, a to je saopštio i ministar policije Nebojša Stefanović.

– Informacija koja kruži društvenim mrežama o tome da se sutra uveče uvodi 24-časovni karantin, kao i da će građani dobijati SMS poruku odobrenja za izlazak na ulicu, lažna je vest. Policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta osobe koja širi ovu lažnu vest – naveo u objavi na Tviteru ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Информација која кружи друштвеним мрежама о томе да се сутра увече уводи 24-часовни карантин, као и да ће грађани добијати СМС поруку одобрења за излазак на улицу, лажна је вест. Полиција интензивно ради на утврђивању идентитета особе која шири ову лажну вест.

— Небојша Стефановић (@NesaStefanovic) March 31, 2020

Vlada Srbije se, takođe, oglasila povodom ove lažne vesti.

Lažni SMS / Foto: Telegraf

– Uznemirujući SMS koji su dobili brojni građani Srbije, a u kojem ih neko obaveštava da će sutra u ponoć biti uvedena potpuna zabrana kretanja, je neistina i širenje panike među građanima – saopštila je večeras Vlada Srbije.

Vlada je u hitnom saopštenju naglasila da će građani biti obavešte 48 sati unapred, ukoliko takva odluka bude bila doneta.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

IZVOR: Telegraf.rs