Nezamislivo je kako je korona virus stavio nebo nad Evropom “pod katanac”

Smrtonosni stisak korona virusa ne popušta i dalje. Broj mrtvih i zaraženih i dalje raste, a kako bi se sprečila pandemija ove zaraze, države širom sveta preduze su niz mera, a jedna od njih je zatvaranje granica, te je kompletan avio saobraćaj stavljen “pod katanac”.

Na “Tviter” nalogu “EurocontrolDG” objavljena je animacija na kojoj se vidi kako je izgledao aviosaobraćaj u martu prošle godine u poređenju sa martom 2020.

Već na prvi pogled je jasno koliko je nebo nad Evropom u mnogo manjoj meri prometnije nego što je to bio slučaj prošle godine.

Britanski regionalni avio-prevoznik Flajbi (Flybe) saopštio je da je bankrotirao usled pada tražnje za putovanjima, čime je, kako navodi Rojters, ova kompanija postala prva žrtva korona virusa u vazduhoplovnoj industriji.

Zbog propasti ove avio-kompanije, koja povezuje sve regione Ujedinjenog Kraljevstva s glavnim evropskim destinacijama, ne samo da je ugroženo oko 2.400 zaposlenih, već bi to moglo da se odrazi i na aerodrome i na ograničenje poslovnih putovanja.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

(M. Lj)

IZVOR: Telegraf.rs