NISAM STIGAO DA SE OPROSTIM, DA GA POLJUBIM U ČELO! Životna drama Mihinog prijatelja koja NIKOGA NE OSTAVLJA RAVNODUŠNIM

Nekadašnji italijanski fudbaler i saigrač i saradnik Siniše Mihajlovića Dario Markolin, ostao je bez oca tokom pandemije koronavirusa.

Markolin je svojevremeno nosio dres Lacija, Sampdorije i Napolija, a trenutno radi kao komentator. Markolin je bio asistent Mihajloviću u Fiorentini i Kataniji, dok su obojica radili sa Manćinijem u Interu. Takođe, zajedno su delili svlačionicu Lacija.

Darijev otac Đankarlo imao je 75 godina i “nestao” je za samo nekoliko dana. – Prvo je imao groznicu. Bio je u rizičnoj grupu, ne samo jer ima 75 godina. Patio je od hipertenzije. Virus je našao plodno tlo. U početku su rekli da kod kuće pratimo njegovo stanje, ali posle četvrtog dana imao je temperaturu 39,5 pa i 40. Moj brat je nabavio mašinu koja meri zasićenost kiseonikom, on je bio na 78, a minimalna vrednost je 92. Odmah smo obavestili bolnicu. Sve je bilo brzo, nismo stigli ni da mu kažemo poslednje zbogom – rekao je Dario:

– Poslednja dva dana bio je veoma loše, nije mogao da priča. Govorili su “stabilno je”, pa “nije dobro” i na kraju “bez svesti je”. Nisu mogli ništa. Na pitanje da li se radi o satima ili danima, rekli su da su sati u pitanju.

Markolin je istakao i da je dobio poruku podrške od strane Mihajlovića.

– Primio sam hiljade poziva iz sveta fudbala i televizije. Odgovorio sam svima. Prvi me je pozvao Roberto Manćini, a onda i Siniša Mihajlović. Zvali su me i Toti, Koistakurta, Ćiro Ferara…

IZVOR: Kurir.rs