O OVOME SVI PRIČAJU Kako je korona virus donela prvi burekomat u Pančevo: “Samo smo želeli da žaštitimo radnike i kupce”

Jedna burekdžinica u Pančevu prilagodila je radno vreme, a i način prodaje trenutnoj situaciji u zemlji. Burek se ovih dana kupcima “isporučuje” na malo drugačiji način, a o dosetljivom rešenju vlasnika danas mnogi pričaju.

Oni koji žele da ovih dana uživaju u bureku, a kako nam vlasnica Svetlana Radaković kaže, to su uglavnom stalne mušterije, speijalitet dobiju na posebno dizajniranom šalteru, bez ulaska u radnju.

Možda vas zanima…

“Od 17. marta ovako prodajemo burek. A nekoliko dana ranije, nakon saopštenja vlasti o merama protiv korona virusa, odlučili smo da promenimo način prodaje”.

A burek se prodaje samo na novi, nego i na “zdrav” način.

“Na jednom šalteru se daje novac, a na drugom preuzima burek. Tako hrana ne dolazi u dodir sa potencijalno kontaminiranim novčanicama. Vodili smo računa i o tome da jedna radnica radi na šalteru, a druga da pakuje proizvode”.

Glavni cilj bio je da se prvo zaštite radnici burekdžinice, a zatim i svi kupci.

“Mušterije su odušvljene upravo zato što znaju da smo mislili na sve”, poručuje Svetlana.

Burek se tako u Pančevu prodaje od šest časova ujutru do podneva, svakog dana sem nedelje. Kupci poštuju mere socijalne distance pa strpljivo čekaju u redu, dva metra jedan od drugog.

“Prodaje je trenutno 60 odsto od ranije potražnje, ali znate, najvažnije nam je bilo da radnici u ovo vreme sačuvaju posao. Radićemo sve do 10 odsto prodaje. U našoj radnji, računajući i zanatsku gde se burek proizvodi, zaposleno je petoro ljudi. Petoro porodica buregdžinica izdržava. I mi smo svi kao porodica”, ističe Svetlana.

Jedino nedostaje kupaca iz Novog Sada i ostalih krajeva Vojvodine koji su umeli da dođu u Pančevo baš zbog bureka.

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom:

064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije “Dr. Milan Jovanović Batut”:

011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

Komentari su potpuno anonimni. Za objavljivanje komentara je neophodno da imate svoj Blic nalog. Uputsvo kako da kreirate svoj nalog i koristite novu platformu za komentarisanje možete pogledati ovde.

Kreirajte svoj nalog ovde.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima kometarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Žena portal vam omogućava korišćenje usluga i sadržaja svog portala koje je podložno Uslovima korišćenja propisanim u ovom pravilniku…

Portal zena.blic.rs vam nudi mogućnost da se na savremenim i kreativnim oglasavanjem obratite našoj publici i prezentujete svoj proizvod na najefektniji način…

Žena portal čini tim mladih i kreativnih ljudi sa velikim entuzijazmom i iskustvom u onlajn novinarstvu…

„Ringier Axel Springer“ je multinacionalna medijska kompanija sa oko 7.000 zaposlenih u istočnoj Evropi…

IZVOR: Blic.rs