Od Mozzarta za borbu protiv virusa korona 400.000 evra

Foto: Branko Starčević/Mozzart

Od proglašenja vanrednog stanja Mozzartovi operateri, zaposleni, vozači, magacioneri… stavljeni su na raspolaganje građanima Srbije, kako niko ne bi ostao bez pomoći! Zaposleni ove kompanije dostavljaju besplatne pakete našim najstarijim sugrađanima, dostavljaju dezinfekciona sredstva i neophodnu opremu u glavne centre za tretiranje pacijenata od Infektivne klinike do privremene bolnice na Sajmu. Ova kompanija je za borbu protiv virusa korona donirala čak 400.000 evra u Srbiji, u šta je uključena i nabavka deset invazivnih respiratora, i dodatnih 150.000 KM u Republici Srpskoj, opremili su televizorima Čair i sve sigurne kuće u Srbiji, programeri iz IT sektora Mozzarta samoinicijativno su napravili veb-servis koji brzo i lako povezuje volontere i one kojima je pomoć potrebna i poklonili ga državi… Uz sve to, Mozzart je među prvim firmama koje su izašle sa akcionim planom prema svojim zaposlenima, sprovedene su opsežne mere prevencije koje uključuju rad od kuće za sve zaposlene koji nisu na terenu.

U poslednjoj akciji u nizu, u saradnji sa Vojskom Srbije, kompanija Mozzart donirala je 35 televizora i prateću opremu privremenim bolnicama za pacijente zaražene od korona virusa u Nišu. U hali „Čair“ koja je već spremna da primi prve pacijente sa lakšom kliničkom slikom, postavljeno je 20 televizora, dok će ostali po potrebi biti raspoređeni u dve školske sale.

Foto: Branko Starčević/Mozzart

Prema rečima Koordinatora Gradskog štaba za vanredne situacije u Nišu prof. dr Žarka Rankovića, ovom donacijom stvoriće se bolji i prijatniji uslovi boravka osobama koje će biti lečene u privremenoj bolnici u hali „Čair“.

Regionalni lider industrije igara na sreću prethodno je u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost opremio televizorima i Sigurne kuće u 13 gradova širom Srbije kako bi školarci smešteni u njima mogli da prate nastavu koja se iz učionica preselila na televiziju, preciznije na RTS 3.

Foto: Branko Starčević/Mozzart

U Mozzartu ističu da su svesni situacije u kojoj se nalazi naš narod u ovom trenutku, zbog čega su odlučni da pomoć i podršku upute gde god je to moguće.

Iz ovog privrednog giganta poručuju da društvena odgovornost, pre svega, podrazumeva brigu o zaposlenima koji su prioritet i najveći kapital kompanije, zbog čega oko 4.500 zaposlenih u sistemu ne mora da brine za svoje radno mesto. Plate će se do kraja vanrednog stanja isplaćivati redovno i u punom iznosu, ističu u Mozzartu.

IZVOR: Telegraf.rs