OGLASILA SE INDI IZ BOLNICE: Život mi je VISIO O KONCU! Dva puta sam OPERISANA, teško DIŠEM!

Nakon što je u javnosti sestra Indire Aradinović Indi, Edita, objavila da je zdravstveno stanje njene starije sestre ugroženo zbog hiruške intervencije smanjivanja želuca, oglasila se Indi.

Indi se trenutno nalazi na intezivnoj nezi Kliničkog centra Srbije, gde je primljena u toku jučerašnjeg dana.

2. Onda i meni, koja se ne bavim medicinom,koja sam potpuni laik i ne znam kako da pomognem sestri koja je zivotno ugrozena.Mama je potpuno izgubila poverenje u njega,nije bila u stanju da razume bilo sta. U privatnoj bolnici su se narednih dana ozbiljno borili za nju, davali joj masu lekova, vitamina,pa cak i krv jer je gubila snagu, s obzirom da je tad vec bio dvadeset-ak dana kako nista nije jela, a vodu je dobijala preko infuzije. Hvala bolnici, hvala doktorima, sestrama anesteziolozima. 🙏🏼Doktor Ilic je u toku njenog lecenja u istoj bolnici,rekao kako je ona sasvim dobro, ali da psihicki nije u redu,jer nije sa svojom porodicom, odbija da prica i on bi da je pusti kuci. A istina je da kada sam je videla,nakon tog razgovora,ona je bila sasvim psihicki stabilna,ali nesposobna da prica jer nije fizicki to mogla.Doktori iz privatne bolnice su je na najbolji moguci nacin tretirali, bila je na poluintenzivnoj nezi, ali oni vise od toga nisu mogli, pa su je nakon par dana,nakon sto je uspela da ustane iz kreveta i popije soljicu supe,pustili na kucno lecenje. A to je bilo 2.aprila. Dakle,ona je skoro mesec dana bez hrane. 3.aprila, juce,temperatura je ponovo pocela da raste,pluca su pocele da je bole,jer je prilikom cele katastrofe dobila i vodu u plucima. Pozvala sam doktora Ilica i rekla mu da bih je dovela ponovo u bolnicu,jer ne moze oralno da uzima antibiotike,sve povrati,opet gubi snagu,ne moze da se krece, boli je rana od operacije. On je ponovo pitao da li ona ima zdravstvenu knjizicu i uput i da ukoliko nema,ne moze da dodje i da vise ne zeli da razgovara sa mnom. Nije mi dao nijednu ponudjenu opciju sta da radim sa njom,kome da se obratim.Da napomenem,da smo u svemu ovom same moja mama,Indira i ja. Rekao je takodje, da ju je video pre neki dan i da je ona dobro, nego je samo razmazena. Ja sam taj dan pozvala predsednika opstine,probala isti dan da podignem njenu knjizicu, ali poreska ustanova ne prima stranke zbog situacije sa covidom19.Samim tim je citava procedura komplikovanija.Onda sam zvala advokaticu,da se posavetujem.Rekla je da pozovem zdravstvenu inspekciju,gde su mi takodje objasnili da ne moze bez knjizice da legne u drzavnu instituciju.

A post shared by editta (@editaaradinovic) on

“Ono što je za sada najbitnije ste da budem dobro i da se nalazim u sigurnim rukama. Doktori vode računa i daju mi sve što je potrebno. Snadbevena sam svim lekovima, infuzijom i kiseonikom. Sve što je vezano za abdomen ćemo videti kako će se odvijati” rekla je u prvom mahu Indi  kojoj se po glasu vidi da jedva diše, te smo je upitali šta je uzrok teškom disanju.

“Teško dišem zbog vode u plućima koju ima. Drugo danas su mi radili gastroskopiju, te od toga imam mučnine. Ne znam još nalaze. Rečeno mi je da pijem vodu do sutra i da će mi javiti dalje šta će se dešavati”, objasnila je pevačica. Na pitanje, da li je tačno da joj je zdravstveno stanje, odnosno život ugrožen, kaže:

“Mi ne znamo da li je moj život ugrožen ili ne. Dokle god sam u njihovim rukama, odnosno u bolnici sa doktorima to je najbolje rešenje. Život kao život sve zavisi od daljeg sleda događa. Dva puta sam otvarana i imala operacije koje su veoma teške, a nisam se nadala da će do svega ovog doći i da će mi u jednom momentu život visiti o koncu”, dodala je Aradinovićeva.

IZVOR: Kurir.rs