OŠTRE MERE CRNOGORSKE POLICIJE: Nebojša Medojević sa suprugom uhapšen zbog napuštanja samoizolacije (VIDEO)

Jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević i njegova supruga Marina odvedeni su u karantin u Sutomoru zbog kršenja samoizolacije.

„Njima je uručeno rešenje o karantinu da se uz pratnju policije i zdravstveno sanitarnog inspektora sprovedu u karantin zbog sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, saopšteno je iz Osnovnog tužilaštva u Podgorici, prenosi CDM.

​Oni su osumnjičeni da su napustili stan u kojem su trebali da borave u samoizolaciji.

“Državni tužilac je naložio policiji da protiv njih podnese krivičnu prijavu zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, navode iz Tužilaštva.

Supruga lidera DF se ranije oglasila na Fejsbuku, gde je napisala da je odvedena u karantin u Sutomoru.

Zbog kršenja kućne #samoizolacija privedeni u karantin. Podgorička #policija je protiv ove dvije osobe podnijela i krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. #CoronaInfoCG @VladaCG pic.twitter.com/Xd690S88NG

„Policija me vodi u karantin u Sutomoru jer sam dala izjavu za jedan medij na otvorenom ispred moje zgrade, prvi dan samoizolacije, kad nisam kao i većina bila svesna opasnosti situacije. Dala sam izjavu gde sam molila da se pomogne socijalno ugroženima u Crnoj Gori koji su došli u težak položaj zbog situacije za virusom korona. Pogrešila sam. Izvinite molim vas, treba me na stub srama staviti. Hvala svima na razumevanju i podršci”, napisala je Medojević na Fejsbuku.

IZVOR: Kurir.rs