Svaka kost i mišić u organizmu bole: Skaut Partizana iz bolnice opisuje šta proživljava zbog korone

Zvonko Popović (levo na fototrafiji), na stadionu u Humskoj; Foto: FK Partizan

Posle Zvonka Varge, koji se u Kliničkom centru Srbije uspešno oporavlja od korona virusa, simptome opake bolesti je pre desetak dana dobio još jedan bivši fudbaler, a sada skaut prvog tima crno-belih Zvonko Popović, koji je trenutno hospitalizovan u bolnici u Zemunu.

Popović je pre nekoliko dana testiran na korona virus i još čeka rezultate, ali se na sreću u međuvremenu i njegova zdravstvena slika drastićno popravila, pa je u kratkom razgovoru za Telegraf
podelio svoja iskustva.

Hvala vam na pitanju, sada sam već veoma dobro, što baš i nisam mogao da kažem pre nekoliko dana – kaže Zvonko Popović.

Nalazim se u bolnici u Zemunu, pod nadzorom lekara, sa stalnim terapijama i iz dana u dan se osećam sve bolje, organizam jača. Ostalo je još da stignu rezultati testa, pa posle da sačekam i tu drugu proveru, da sve bude u redu i da nakrivim kapu. Iskren da budem, malo me dosada “pritiska”, ovde sam već devet dana, no, samo je zdravlje bitno, sve drugo pada u drugi plan i čovek može da se izbori.

Popović je dospeo u problem u drugoj polovini marta, kada nije ni slutio da je možda zaražen korona virusom.

– Sve je bilo u redu, nisam bio ni prehlađen, ama baš ništa. Jedno jutro sam se probudio, osećam slabost, temperaturu, ne mogu da mrdnem. Svaka kost, mišić, tetiva u organizmu bole kao da vas je pregazio voz.

– Sutradan odjednom sve popusti i pomislim da je trenutno, međutim, počne da se vraća i nisam dugo čekao, nego se prvo javim u Hitnu pomoć kod prijatelja, a odatle me upute na Infektivnu kliniku. Posle pregleda i analiza sam upućen u Zemun, gde se i sada nalazim.

Prvih dana je bilo teško, ali uz pravu brigu medicinskog osoblja je krenulo nabolje i osećam se mnogo, mnogo bolje. Nadam se da će uskoro sve proći i da će oba testa rezultata testa biti negativna – zaključuje Zvonko Popović.

Popović je kao igrač nosio dres Partizana, Vojvodine i podgoričke Budućnosti, dok je kao internacionalac branio boje francuskih klubova Anžea i Perpinjona. Po okončanju fudbalske karijere posvetio se radu sa mlađim selekcijama u Humskoj, da bi po dolasku Sava Miloševića na mesto trenera dobio i ulogu skauta prvog tima.

Pogledajte i neke od najpoznatijih ljudi iz sveta sporta koji su zaraženi korona virusom:

(Z. Ivković)

IZVOR: Telegraf.rs