TOMISLAV KARADŽIĆ IZ KARANTINA ZA KURIR! Kokeza mi je rekao: Čuvaj se, opak je ovaj koronavirus! (FOTO)

Halo, Subotica… Bivši predsednik FS Srbije, koji ima 81 godinu, spada u najugroženiju grupu, a za naš list otkriva kako provodi vreme u izolaciji.

Bivši predsednik Partizana i Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić (81) spada u najrizičniju grupu kad je koronavirus u pitanju i baš zato pozvali smo ga da vidimo kako se drži ovih dana.

Šetam, ali u dvorištu

Legendarnog Toleta zatekli smo u dobrom raspoloženju i u šetnji – ali ne gradom, već po bašti!

– Živ, zdrav, šetam po dvorištu. Imam dobru baštu i terasu i tu sam lociran. I unuci su tu u blizini, svi smo zajedno u jednoj četvrti – priča nam počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

– Unuci idu u prodavnicu, završavaju nam šta treba, ali ni njima ne damo da se druže sa svojim društvom i kontaktiraju mnogo s drugima. Čuvam se maksimalno, držim se svih mogućih uputstava koje epidemiolozi preporučuju, tako da kad unuci dolaze blizu mene, maske i rukavice su tu, sve je organizovano.

Čovek koji je obeležio jednu epohu srpskog fudbala iako ga nikad nije igrao vrlo ozbiljno je shvatio situaciju s pandemijom. Njegov naslednik, današnji prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza preležao je ovaj virus i preneo mu svoje utiske.

– Nije šala, vrlo je ozbiljna stvar, posebno za sredovečne ljude kao što sam ja – rekao je Karadžić kroz smeh i dodao:

– Čuo sam se i s Kokezom kad je izašao iz bolnice i on mi je objasnio koliko je to zapravo opaka bolest.

Human potez

Prepoznavši veliku žrtvu koju svakodnevno podnose medicinski radnici, Tole je osetio potrebu i da doprinese koliko može. Hotel koji poseduje u Subotici tokom vanredne situacije ustupio je na korišćenje doktorima i sestrama koji rade u subotičkoj bolnici.

– Lekari i medicinari su smešteni kod mene u hotelu, dao sam im ključeve i oni su tamo. Oni su na smenama, na dežurstvima u bolnici, a u hotelu žive sada, dok ovo traje.

Na vezi s prijateljem

ĐORA JE MEĐU VUKOVIMA, ON JE BEZBEDAN OD VIRUSA

Tomislav Karadžić redovno je na vezi s ljudima iz srpskog fudbala.

– Čujem se svaki dan s ljudima iz Partizana i Zvezde, iz svih klubova. Valjda je i njima dosadno, pa se čujemo stalno. I sa Đorom sam se čuo, za njega ne brinem, on je na Zlatiboru bezbedan, tamo nema virusa, tamo ima samo vukova – kroz smeh će Tomislav Karadžić.

IZVOR: Kurir.rs