U ovom trenutku je dr Stevanović rekao da je preminulo još 7 ljudi u Srbiji i napustio konferenciju

Crne vesti za Srbiju saopštio je danas dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike KCS. Još sedam preminulih, ukupno 23 osobe umrle od korona virusa. 

– Poštovani građani Srbije, braćo i sestre, danas je najgori dan za Srbiju. Imamo sedam novopreminulih pacijenata i 115 pozitivnih novoobolelih. Sa ovih novih sedam građana koji su preminuli, imamo ukupno 23 preminula. Ponavljam, ovo nam je u ovom trenutku najgori dan za Srbiju. Ono čega se bojim je da nije najgori u budućnosti.

– Čekaju nas još gori dani. Ovo je rezultat nepoštovanja mera, preporuka, koje smo davali, kada smo molili i kumili. Ako nastavimo ovako neodgovorno da se ponašamo i prema sebi i prema drugima, nama se zaista bliži scenario Italije i Španije.

– Olako smo shvatili opasnost od ove bolesti. I dalje se intenzivno družimo. I dalje pokušavamo da na bilo koji način izbegnemo mere koje su neophodne mere samoizolacije i distanciranja. Ako nastavimo tako da se ponašamo, nećemo moći da pomognemo našim sugrađanima. Žao mi je što su informacije ovakve. To je sve što u ovom trenutku imam da vam kažem. Ja sad moram da idem dalje da pomažem svojim kolegama koji po ceo dan provode u skafanderima i maskama da pokušamo da se borimo za one druge ljude koji su u jedinicama intenzivne nege – rekao je Stevanović.

Kolege epidemiolozi moraju da pokušaju da nađu kontakte svih koji su zaraženi, rekao je na kraju dr Stevanović.

Dramatični izrazi lica srpskog dr Hausa u najtežih dva minuta obraćanja:

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

On je dr Goran Stevanović. Hvala mu.

Preminuce jos više kako se ponašamo samo polako

Večeras još veći aplauz za dr Stevanovića i njegove kolege,
Dok struka se bori,bitange sa policijom šetaju po gradovima……

by Content Exchange

Dozvoljavam da mi >

IZVOR: Telegraf.rs