U Srbiji od korona virusa obolelo 1060 osoba: Za poslednja 24 časa potvrđeno novih 160 zaraženih

U Republici Srbiji je do 15 časova 1. aprila registrovano ukupno 1060 potvrđenih slučajeva COVID 19Kako je saopšteno, 72 osobe su na respiratoru, a pet pacijenata je preminulo.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 810 osoba od kojih je 160 pozitivno i 650 negativno na novi korona virus.

Do 15 časova, 01. aprila 2020.godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 4371 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Danas je usled posledica obolenja od korona virusa preminuo i državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, Branislav Blažić, potvrđeno je za Telegraf.

U Srbiji je danas počeo da radi Test samoprocene na covid-19, a sistem funkcioniše na bazi jednostavnog logovanja putem ličnog broja zdravstvenog osiguranika i broja zdravstvene kartice, objavila je predsednica Vlade Ana Brnabić na svom tviter nalogu.

Podsećamo, juče je bio najgori dan za Srbiju jer je za samo 24 časa preminulo sedam pacijenata.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Kako nam stignu nasi gradjani iz inostranstva broj zarazenih nam se drasticno poveca pa me intersuje kolko od njih koji dodju vec imaju prisustvo virusa.

Umiru 55-65 najviše…..radno sposobni….

Siroti ljudi.
U Kini sam, pored dnevnog izvestaja o razvoju epidemije, zdravstvenog QR koda imao I azuriranu mapu sa lokacijama obolelih, suspektnih I gradjana u karantinu kako bih mogao da planiram rutu kretanja po gradu a u otacbini nemam pojma koje su opstine u Bgu rizicnije..
Shvatam da je NR Kina u 22. veku a mi u 20. ali je kolicina podataka koju nasa euprava nije u stanju da procesira..zamajavanje I zamagljivanje.
Podatke o 1000+ ljudi bih mogao sam da klasifikujem I razvrstam za 2-3 sata rada I to “peske” kao IT laik!
Samo pomislim na brzinu obrade podataka sa glasackih mesta po zatvaranju biralista I jasno mi je da se informacije ne dele namerno.
Zabrinjavajuca pojava, bar meni..

by Content Exchange

Dozvoljavam da mi >

IZVOR: Telegraf.rs