(UŽIVO) Još pet osoba preminulo u Srbiji, ukupno 44 žrtve korona virusa, 89 na respiratorima

Činjenice:

*Potvrđenih slučajeva u zemlji: 1.624
* Broj preminulih u Srbiji: 44
* Policijski čas radnim danima traje 12 sati dnevno – od 17 do 5
* Policijski čas vikendom traje od subote od 13 časova do ponedeljka u 5 sati ujutru
* Stariji od 65 godina u gradovima ne smeju da napuštaju stanove tokom celog dana
* Zatvoreni su tržni centri, ugostiteljski objekti, zabranjena šetnja parkovima
* Ukinut javni prevoz, specijalni prevoz samo za radnike
* Radi se sve veći broj testova i domovi zdravlja spremaju svoje objekte za testiranje na korona virus

Sve informacije o korona virusu u Srbiji nalaze se na sajtovima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Batut”, www.zdravlje.gov.rs i www.batut.org.rs, kao i na novom sajtu posvećenom samo ovom virusu www.covid19.rs.

Srbija je ušla u 5. nedelju epidemije korona virusa. Naredna dva, tri dana su ključna i u ovom periodu se očekuje veći broj zaraženih, ali i preminulih od Covid19. Na petu nedelju upozoravali su svi, lekari, predsednik Srbije, Vlada, a ona se tokom jučerašnjeg dana sama najavila. Sa 305 novoobolelih i osmoro mrtvih, jasno je da je petak bio najcrnji dan u Srbiji.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Srefanović zatražio je danas od građana Novog Pazara da disciplinovano i odgovorno poštuju mere koje su uvedene sa ciljem sprečavanja širenja zaraze.

– Policija će striktno kontrolisati ponašanje tokom policijskog časa, ali pre svega apelujem na solidarnost i odgovornost ljudi – napisao je Stefanović na Tviteru.

Тражим од грађана Новог Пазара да дисциплиновано и одговорно поштују мере које које су уведене са циљем спречавања ширења заразе. Полиција ће стриктно контролисати понашање током полицијског часа, али пре свега апелујем на солидарност и одговорност људи.

— Небојша Стефановић (@NesaStefanovic) April 4, 2020

Novi Pazar  postaje novo žarište epidemije korona virusa.

Na severu Kosova i Metohije registrovano je pet novoobolelih od koronavirusa, saopšteno je danas na konferenciji za novinare Kriznog štaba u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Kako je navedeno, od COVID-19 obolele su ukupno 22 osobe u srpskim sredinama na KiM – u Kosovskoj Mitrovici 14, u Zvečanu šest i po jedna u Dobrotinu i Leposaviću.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas pripadnike Vojske Srbije koji su angažovani na postavljanju kreveta i pripremi privremene bolnice u beogradskoj Štark areni, koja se priprema za prihvat i smeštaj pacijenata obolelih od Covid 19.

Beogradska arena/ Foto: mod.gov.rs

Korona virus odneo je prve žrtve u Čačku i Kraljevu. U Kliničkom centru u Kragujevcu preminuo je četrdesetosmogdišnji Čačanin koji je imao i prudružene zdravstvene probeleme. Bio je poznati šahista i učestvovao na brojnim turnirima.

Takođe, u Kliničkom centru Kragujevac preminulo je prvo lice zaraženo korona virusom sa teritorije grada Kraljeva.

Korona virus pojavila se i u Institutu za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, gde su obolela 4 pacijenta, a kako je za >

IZVOR: Telegraf.rs