(UŽIVO) Od danas prodavnice rade do 15 časova: Najmlađi pacijent u Srbiji ima 10 godina

Činjenice:

Sve informacije o korona virusu u Srbiji nalaze se na sajtovima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Batut”, www.zdravlje.gov.rs i www.batut.org.rs, kao i na novom sajtu posvećenom samo ovom virusu www.covid19.rs.

Posle najgoreg dana u Srbiji registrovano je 900 zaraženih korona virusom, dok su potvrđena 23 smrtna slučaja. U svim domovima zdravlja danas se otvaraju ambulante u kojima će građani sa simptomima korona virusa biti pregledani.

Na Beogradskom sajmu smešteno je 49 pacijenata, od toga 39 muškaraca i 10 žena. Među njima je i najmlađi pacijent, dete staro samo 10 godina, potvrdio je državni sekretar u ministarstvu zdravlja, Berislav Vekić.

– Dete nije htelo da se odvaja od majke, iako smo hteli da on bude  u KBC Dragiša Mišović – rekao je za RTS Vekić.

Testiranje uzoraka na korona virus, do pre nekoliko dana radilo se samo na Institutu za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”, a umesto samo u toj ustanovi, testiranje se sada radi u još 4 laboratorije, a za nekoliko dana ovaj posao će raditi još dve, pa će ih biti ukupno 7.

Tako će umesto 300 do 400 testova dnevno, u narednih nekoliko dana taj broj iznositi 4.500, a posle 9. aprila biće drastično veći – 7.000.

Radno vreme maloprodajnih objekata i objekata uslužne delatnosti od danas će biti ograničeno, radnim danima do 15.00, a vikendom do 13.00 časova, radi sprečavanja, suzbijanja i gašenja epidemije virusa korona, naloženo je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije u Beogradu.

Naredba se odnosi na prodavnice, frizersko-kozmetičke salone, kladionice i slično, i u objektima uslužne delatnosti može se nalaziti samo jedan klijent, uz poštovanje svih mera zaštite.

Na osnovu naredbe Gradskog štaba, a u skladu sa preporukom Vlade Srbije, od danas je obustavljen i rad pijaca.

IZVOR: Telegraf.rs