UŽIVO SRBIJA SE BORI PROTIV VIRUSA: Danas policijski čas čitav dan, ne izlazite iz kuće! Evo kakva je situacija u zemlji

U Srbiji je do 15 časova 4. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.624 potvrđenih slučajeva COVID 19. Hospitalizovano je ukupno 1046 pacijenata, od toga njih 69 je na Sajmu. Na respiratoru je ukupno 89 pacijenata. Ukupno je testirano 6.401 osoba a do sada je preminulo 44 osobe.  

8.01 – U GAK Narodni front zaražene dve trudnice

7.22 – Nema informacija da u Americi ima zaraženih Srba

Ambasador Srbije u SAD Djerđ Matković izjavio je da Ambasada nema podatak da je neko od državljana Srbije u SAD zaražen virusom korona, i da nije dobila nikakvu zvaničnu informaciju američkih organa.

“Mi tu informaciju nemamo. U stalnom smo kontaktu sa Stejt departmentom, tamo je Centar za obaveštavanje sa kojim smo u kontaktu i za sada nismo dobili nijednu informaciju da je iko od naših državljana ovde zaražen. Međutim, ja ne isključujem tu mogućnost, ali takvu informaciju zvanično od američkih organa nismo dobili”, rekao je Matković za RTS.

Kada je reč o Njujorku, koji je u najgoroj situaciji, sa najvećim brojem obolelih, Matković kaže da su u tom gradu bolnice preopterećene, pa se prave privremene bolnice po šoping i kongresnim centrima, hotelima, studentskim centrima, kako bi bilo što više kreveta.

7.12 – U Novom Pazaru 13 zaraženih

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac potvrdio je da je u Novom Pazaru trenutno 13 ljudi zaraženo virusom COVID-19, da se troje nalazi na lečenju u KC Kragujevac, dok su ostali na kućnom lečenju, odnosno u kućnoj izolaciji.

7.10 – U Nišu 34 obolela, 17 na respiratorima

U Kliničkom centru Niš je 34 pacijenta koji su pozitivni na korona virus, od toga je 17 pacijenata na respiratorima, i njima je ugrožen život.

IZVOR: Kurir.rs