UŽIVO SVE O KORONI: Policijski čas danas od 15 sati, počinje prijem prvih pacijenata na Sajam

*Prema poslednjim podacima, u Srbiji 659 zaraženih koronom, a preminulo je 10 obolelih

*Danas počinje prijem prvih pacijenata na Sajam

*Vučić saopštava ekonomske mere za život posle korone

U Srbiji je juče do 15 časova registrovano ukupno 659 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do tada testirani su uzorci 371 osobe od kojih je 131 pozitivno i 240 negativno na novi korona virus. Od korone je u Srbiji do sada preminulo 10 osoba.

9.16- Privremena bolnica na Beogradskom sajmu ima 3.000 kreveta koji su raspoređeni u halama 1, 3, 4 i 5. Prostor je adaptiran tako da su bolničke postelje odeljene paravanima, svaki pacijent će imati i ormarić, ali i mogućnost da gleda televiziju i igra bilijar, stoni fudbal ili neku drugu društvenu igru. Ceo kompleks Sajma pokriven je dobrom vaj-faj konekcijom, a svaka soba u halama ima svoje priključke za struju.

8.51- Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da u Srbiji ima dovoljno brašna, kvasca i ostalih životnih namirnica za kojima je tražnja porasla tokom pojave korona virusa. Nedimović je rekao da samo tri najveća proizvođača brašna u Srbiji zadovoljavaju potrebe cele zemlje i da zemlja ima određenu količnu brašna i za izvoz u zemlje regiona.

8.48- Najstariji građani Srbije i danas su u ranim jutarnjim satima imali priliku da kupuju u prodavnicama. Više od 3.000 radnji širom zemlje bilo je otvoreno od četiri do sedam sati kako bi penzioneri mogli da pazare.

8.24- Avion sa zaštitnim sredstvima za borbu protiv korona virusa, koju su kao prvi deo pomoći poslali Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), sleteo je u Beograd oko jedan sat posle ponoći. U prvom delu donacije UAE je 13.750 zaštitnih i 15.000 bolničkih odela, 500.000 rukavica, 30.000 sredstava za zaštitu cipela, 20.000 maski, 6.000 sanitizera, ukupno 10 tona pomoći. U drugom delu donacije, UAE poslaće Srbiji respiratore.

8.10- Vlada Srbije donela je odluku da se policijski čas vikendom produži, tako da će on subotom i nedeljom počinjati u 15 umesto u 17 časova. Ova odluka, kao jedna od najnovijih rigoroznijih mera u borbi protiv korona virusa, još juče je objavljena u Službenom glasniku tako da je ona već na snazi, a što znači da danas policijski čas počinje u 15 sati. Kao naredbu, potpisao ju je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

8.05- Predsednik Aleksandar Vučić danas će predstaviti program ekonomskih mera, sa procenom efekata, načinom finansiranja i tehnikom i tehnologijom sprovođenja, za oporavak srpske ekonomije, koja je pogođena situacijom sa virusom korona.

“Mislim da smo napravili ozbiljan program, kao i 2014. godine. Nismo jurili i žurili da se dodvoravamo narodu, već smo doneli ozbiljne mera koje će pokazati da Srbija može brže od drugih da izađe iz ekonomskih problema u koje ju je korona bacila”, rekao je ranije Vučić.

8.00 – Privremena bolnica na Beogradskom sajmu od danas počinje da prima prve pacijente obolele od novog virusa korona sa lakšim tegobama.

U taj objekat moći će da uđu isključivo pacijenti i zdravstveni radnici, a javnosti i novinarima nije dozvoljen pristup, jer je ceo prostor dezinfikovan i spreman za lečenje obolelih.

Prostor za boravak zaraženih obezbeđen je u halama 1, 3, 4 i 5, a Vojska Srbije je dopremila oko 3.000 kreveta i ormarića, prostor između kreveta je ograđen paravanima, a na galerijama hala biće lekarske ordinacije sa rendgen aparatima. Osim lekara specijalista, u privremenoj bolnici biće i psiholozi.

IZVOR: Kurir.rs