(UŽIVO) U Crnoj Gori više od 100 zaraženih: Raste broj žrtava korona virusa u Italiji i Španiji

Foto: Tanjug/AP

Činjenice:

Korona virus nastavlja da se širi. Najgora situacija trenutno je u Španiji, Italiji i SAD.

Sve informacije o korona virusu u našoj zemlji nalaze se na sajtovima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Batut”, www.zdravlje.gov.rs i www.batut.org.rs, kao i na novom sajtu posvećenom samo ovom virusu www.covid19.rs.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta.

Bitne informacije o korona virusu:

Koje su sankcije ukoliko ne poštujete policijski čas
Pokrenut portal za praćenje korona virusa u Srbiji
Nova satnica policijskog časa od 17 do 05
Novo radno vreme trgovinskih lanaca
Spisak svih brojeva po gradovima koje možete pozvati ako sumnjate da ste zaraženi korona virusom
Koliko je tačno dana potrebno da razvijete prve simptome
Informacija za privrednike: Sve novosti o koroni saznajte pozivom na ovaj broj

Kina je danas registrovala pet smrtnih slučajeva i 79 novozaraženih korona virusom, a svi zaraženi su povratnici iz inostranstva.

U Crnoj Gori je od jutros registrovano 14 novih slučajeva, čime je broj obolelih dostigao 105

08:40 U Austriji 9.634 inficiranih virusom korona

U Austriji su do sada korona virusom zaražene 9.634 osobe, saopštilo je jutros Ministarstvo zdravlja.

Najviše inficiranih ima pokrajina Tirol sa 2.234, zatim sledi Gornja Austrija sa 1.563, Donja Austrija 1.551, Beč 1.303, Štajerska 1.000, Salcburg 909, Forarlberg 626, Koruška 267, Burgenland 181.

Foto: Tanjug/AP

08:35 SZO: Ne nosite maske osim ako niste zaraženi ili brinete o nekom ko jeste

Zvaničnici Svetske zdravstvene organizacije (SZO) rekli su u ponedeljak kako još uvek preporučuju ljudima da ne nose maske za lice, osim ako nisu zaraženi korona virusom ili neguju nekoga ko je bolestan.

08:20 – U Nemačkoj još boravi veliki broj Srba koji žele natrag

U Nemačkoj još boravi veliki broj srpskih državljana koji zbog pandemije korona virusa žele da se vrate u Srbiju, izjavila je ambasadorka Srbije u toj zemlji Snežana Janković.

Ona je podsetila da je prošle nedelje, 27. marta, organizovan humanitarni let za Srbiju sa 170 putnika iz cele Nemačke, ali ističe da je u toj zemlji još ostao veliki broj srpskih državljana koji očekuju pomoć države.

– Ima još srpskih državljana koji nisu više u situaciji da ostanu ovde, koji su se zatekli u Nemačkoj bez novca i smeštaja i očekuju pomoć – rekla je Janković za Tanjug.

08:15 Dobra saradnja sa vlastima Francuske – realizovana 3 specijalna leta

Ambasadorka Srbije u Francuskoj Nataša Marić kaže da je zahvaljujući dobroj koordinaciji i stalnom kontaktu Ambasade Srbije u Parizu sa srpskim vlastima, francuskom vladom i policijom na pariskom aerodromu Šarl De Gol ostvarena fantastična saradnja i da su realizovana tri specijalna humanitarna leta Er Srbijom kojim su vraćeni srpski državljani u Beograd zbog korona virusa.

Marić u razgovoru za Tanjug kaže da se do sada iz Francuske u Srbiju vratilo 400 srpskih državljana koji su se, kako je navela, delom našli “zaglavljeni” u međunarodnoj zoni aerodroma Šarl De Gol, a delom u javnoj zoni pariskog aerodroma.

Foto: Tanjug/AP

08:10 U Nemačkoj ukupno 61.913 zaraženih, preminule 583 osobe

Broj zaraženih novim korona virusom u Nemačkoj porastao je na 61.913, dok su ukupno 583 osobe preminule, saopštio je danas Institut za zarazne bolesti Robert Koh.

07:55 Još 14 pozitivnih na korona virus u Crnoj Gori 

Od sinoćnjeg preseka analizirano je 115 uzoraka među kojima je bilo 14 pozitivnih rezultata. U Crnoj Gori od početka epidemije obolelo je 105 osoba.

07:48 Inficirana tri službenika UN

U bečkom sedištu UN prijavljena su još tri slučaja infekcije korona virusom. Reč je o tri službenika Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), saopštila je informativna služba bečkog sedištna UN (UNIS).

Time se broj inficiranih zaposlenih u bečkom sedištu UN povećao na devet.

Foto: Tanjug/AP

07:31 Erbas najavio zatvaranje većine pogona u Španiji

Evropski prozvođač aviona “Erbas” najavio je da će do 9. aprila zatvoriti najveći deo svoje proizvodnje u Španiji zbog pandemije korona virusa.

Ovaj potez usledio je samo nedelju dana nakon pauze u proizvodnji, koje je kompanija iskoristila da implementira neophodne zdravstvene i bezbednosne mere.

07:14 Kardinal zaražen korona virusom

Kardinal Angelo de Donatis, koji upravlja Rimskom biskupijom u papino ime, zaražen je korona virusom, saopšteno je u Vatikanu.

Kardinal De Donatis je najviši katolički zvaničnik za koga se zna da je pozitivan na korona virus, prenosi Rojters. On je testiran na virus pošto se nije osećao dobro i primljen je u rimsku bolnicu.

IZVOR: Telegraf.rs